Ez egy egyszerű, gyors, és egészséges recept, és a végeredmény nagyon finom, ajánlom, hogy próbáljátok ki. :)
Hozzávalók:
- 60 dkg érett, lédús paradicsom
- 1/2 csokor (1 maréknyi) friss bazsalikom
- 3 fej lila hagyma
- 3 + 5 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 8 nagy gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A fokhagymákat nagyon apróra vágjuk, az 5 evőkanál olívaolajon világosbarnára pirítjuk, majd papírtörlőre szedve kihűtjük.
A paradicsomokat 3-4 cm-es darabokra, a lila hagymát vékony szeletekre vágjuk, egy tálba tesszük. Rátépkedjük a bazsalikomot, megszórjuk a fokhagymamorzsával.
A 3 evőkanál olívaolajat simára keverjük a balzsamecettel, sóval, borssal. Ezzel óvatosan összeforgatjuk a zöldségeket.